Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

     1Gruodžio 13 dieną 1a klasės mokiniai, lydimi mokytojos Ramutės Mockuvienės ir bibliotekininkės Linos Stulgienės, vyko į Kelmės dvarą, kuriame dalyvavo linksmoje edukacinėje programoje „Kalėdiniai burtai Kelmės dvaro rūsių prietemoje“. Edukacijos metu mokiniai susipažino su adventinio laikotarpio lietuvių liaudies šventimo senovėje papročiais ir tradicijomis, mokėsi tradicinių kalėdinių burtų, išbandė spėjimus. Vėliau ėjo į kitą rūsio patalpą – menę, ten žibalinių lempų šviesoje, skambant lietuvių liaudies kalėdinėms dainoms, ragavo Kalėdinio, skanaus, nors nesaldaus, žemaitiško torto. O vėliau, linksmai nusiteikę, smagiai pasivėžino arkliais kinkytu vežimaičiu. Po linksmybių visi susirinko į dvaro salę ir dalyvavo linksmoje programoje su Kalėdų seneliu, kuris kartu šoko, dainavo ir žaidė liaudies žaidimus.

     Grįžome supratę, kad svarbiausia prieš didžiąsias metų šventes nepamiršti atsiprašyti artimųjų, jiems palinkėti gerų kitų metų. Geras žodis yra magiškas, kartais jis turi net didesnę galią nei burtai.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis