Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1„Linkiu pajusti troškulį“ – tai kūrėjos, buvusios mūsų mokyklos mokinės Rūtos Zentelytės palinkėjimas skaitytojams. Taip ir pranešimą apie šią kūrėją ir jos kūrybą pavadino 9a klasės mokinė Karolina Šukutytė, dalyvavusi respublikinėje 9-12 klasių mokinių konferencijoje „Raseinių krašto kūrėjai“, kuri vyko Prezidento Jono Žemaičo gimnazijoje.

 

Pranešimuose Kauno, Šilalės ir Raseinių mokiniai aptarė Maironio, J. Savickio, A. Verbos, S. Stanevičiaus kūrybą. Karolinos pranešimas išsiskyrė iš kitų tuo, kad jame nagrinėta jaunosios kūrėjos Rūtos Zentelytės mokyklinės kūrybos knyga „Didelė smulkmena“. VU dėstytojas, literatūrologas R. Tamošaitis, aptardamas pranešimus, pasidžiaugė, kad atkreiptas dėmesys ir pristatyta nauja autorė, kurios kūryba sudomino. Už pranešimą buvo pagirta ne tik Karolina, bet ir Danielė, Eivė ir Augustas, aštuntokai, skaitę kūrinių ištraukas. Mokiniams pasirengti padėjo jų lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Laima Butvilinė.

         Ignas Balnys, aštuntokas, „Kūrėjų“ būrelio narys



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis