Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Ankstyvą spalio 5-osios rytą mes, keletas „Jaunųjų ornitologų“ narių, vykome prie žuvininkystės tvenkinių į kasmetines paukščių palydas. Turėjome galimybę susipažinti su patyrusiais ornitologais, bendraminčiais, pasinaudoti žiūronais, teleskopu ir pažinti mums naujas paukščių rūšis, praplėsti savo akiratį, taip pat pasigrožėti rudenėjančia gamta, šeštadienį praleisti kitaip.

 

Nors rytas ir buvo vėsus, tačiau tai mums nesutrukdė pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajone galime išvysti šitiek įvairių paukščių rūšių (jų mums pavyko užfiksuoti net 35). Daugiausiai užfiksavome mažyčių pempių, kurios sklandė danguje „debesimis“, tačiau teko matyti ir didingųjų jūrinių erelių. Mūsų akis patraukė ir laukuose besiganančių stirnų šeimyna – džiugu, kad ji drauge su mumis palydėjo, deja, jau besiruošiančius iškeliauti paukščius. Dėkojame Dubysos regioninio parko direkcijos vadovui Vygantui Kilčauskui, ornitologui Antanui Kasparavičiui už supažindinimą su įvairiomis paukščių rūšimis, šių palydų organizavimą. Dėkojame ir mūsų biologijos mokytojai Rasai Vaišvilienei už kvietimą dalyvauti šiame renginyje ir pasidžiaugti puikiu rudeniu. Tariame ačiū visiems dalyvavusiems, smagu, kad paukščių palydose dalyvauja vis daugiau žmonių, o vaikai į šią veiklą įtraukia ir savo tėvus. Buvo tikrai labai gera pabūti gamtoje, kurioje šitiek gyvybės, tačiau, deja, dažniausiai mes jos net nepastebime.

   Jaunoji žurnalistė 7a klasės mokinė Gabija Kvietkutė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis