Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1

Jau antrus metus 4c klasės mokiniai dalyvauja respublikiniame projekte „Augu ir kuriu Lietuvai“. Šiemet projekto organizatorės, Kauno specialiosios mokyklos mokytojos, projekto dalyvius pakvietė aplankyti senąsias Lietuvos sostines Trakus ir Kernavę. Mes vykome į Trakus.

Trakai žavi savo unikaliu ežeringu kraštovaizdžiu bei viduramžiais statytu ir praeitame amžiuje iš griuvėsių prikeltu pilių kompleksu. Galvės ežero saloje stovi labiausiai turistų lankoma Trakų pilis, į kurią nuskubėjome ir mes. Ketvirtokai vaikščiojo po senovinę pilį, apžiūrėjo jos interjerą bei daugybę įdomių eksponatų, susipažino su Trakų miesto, pilių bei unikalia Trakų žemės istorija. Kazemato salėse pamatė daugybę pypkių, laikrodžių, baldų, porceliano, stiklo bei kaulo dirbinių, monetų, medžioklės trofėjų, papuošalų, riterių šarvų bei ginkluotės. Iš viso muziejaus fonduose priskaičiuojama beveik 400 tūkstančių eksponatų. Vėliau nuvykome į Užutrakio dvaro sodybą, pasivaikščiojome po parką, pasigrožėjome dvaro aplinka, želdiniais. Savo kelionę baigėme Angelų kalvoje, kur gausu medinių angelų skulptūrų, dailių kaltinių saulučių bei tautiniais simboliais išpuoštų gyvybės medžių. Kalvą puošia per 40 didingų angelų, iš ąžuolo drožtos skulptūros bei koplytstulpiai. Ant kalvos angelo pavidalu įamžinta Gyvybė, Tiesa, Taika, Dvasios ramybė, Atjauta, Pasiaukojimas, Meilė, Sveikata, Džiaugsmas, Dėkingumas, Viltis... Pasisėmę gerumo ir puikiai nusiteikę, grįžome namo.

          Regina Kaminskienė, 4c klasės mokytoja




 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis