Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Vasaros atostogas dvidešimt 2b ir 3b klasių mokinių pradėjo turiningai leisdami laiką ir ilsėdamiesi vasaros stovykloje „Gimtinės takais“. Susibūrę į „Smalsučių“ grupę, birželio 17 – 21 dienomis stovyklautojai keliavo po Raseinių kraštą, aplankė Kelmės rajono Tytuvėnų regioninį parką, susipažino su įdomiais žmonėmis, dalyvavo kūrybinėse edukacinėse programose.

       Pirmą stovyklavimo dieną vaikai su dideliu susidomėjimu dalyvavo edukacinėje programoje „3D rašiklis – išmaniems vaikams“, kurią vedė edukatorės iš Panevėžio Aurelija ir Alina. Stovyklautojai sužinojo, kad šis rašiklis - tai instrumentas, gebantis piešti ore arba ant kokio nors paviršiaus plastiko gijomis. Piešinys virsta realybe. Jį galima paliesti, palaikyti, pastatyti. Susikaupę ir kūrybiškai dirbdami vaikai pasigamino vazelę, pieštukinę ar ąsotėlį. „Smalsučiai“ džiaugėsi įgiję naujos patirties.

       Antrą stovyklos dieną Raseinių krašto istorijos muziejaus dailininkė-muziejininkė Gintarė Norkienė ir muziejininkas Klemensas Krolys stovyklautojus pakvietė į … aitvarų paieškas. Jų ieškojome Simono Stanevičiaus sodyboje-muziejuje. Vaikai, dalyvaudami kūrybinėje edukacinėje programoje „Kur Aitvarai gyvena?“, ne tik susipažino su Simono Stanevičiaus gyvenimą ir kūrybą menančiais daiktais, bet skaitė jo pasakėčias, išsiaiškino, kokie aitvarai darbščiam žmogui neša turtus, patys pasigamino po aitvarą.

       Įdomi patyriminė veikla stovyklautojų laukė Tytuvėnų regioniniame parke. Lankytojų centre vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Bitė ritė“, kurios metu susipažino su vaško specifika, mokėsi savarankiškai lieti vaško žvakes specialiose formose, klausėsi pasakojimo apie bičių gyvenimą ir jų gaminamus produktus ir net paragavo bičių duonelės, žiedadulkių, medaus. Po saldžios edukacijos stovyklautojai leidosi į kelionę po Akmenų rūžos pažintinį taką. Juo eidami pamatė, kaip atrodo rūža, pasigrožėjo atskirais įdomiais akmenimis. Greta tako vaikai matė akmeninių dailininkų skulptūrų, susipažino, kaip žmonės akmenis panaudoja įvairiose srityse. Pažintiniuose stenduose rado informacijos apie akmenų atsiradimą, rūšis, ledynmetį ir akmenų rūžos susiformavimą.

       Ketvirtą stovyklavimo dieną Raseinių krašto istorijos muziejaus muziejininkė Lina Kantautienė pakvietė stovyklautojus į kelionę po Betygalos kraštą. Aplankėme Betygalos muziejaus istorijos ir geologijos ekspozicijas, užkopėme į Betygalos piliakalnius, nusileidome prie Krivio akies šaltinėlio, perėjome Dubysą „Beždžionių“ tiltu, atsigaivinome Šv. Jono (Gaivučio) šaltinėlio vandeniu. Pasak gidės, šaltinėlio vanduo yra „tikras“, gyvas, teikiantis energijos, todėl gerai nusiteikę grįžome į namus.

       Paskutinę stovyklavimo dieną „Smalsučiai“ apsilankė Paupio kaime pas ūkininką Nikolajų Majevskį. Čia šeimininkas ne tik aprodė savo ekologinį ūkį, papasakojo savo sėkmės istoriją, atsakė į mus dominančius klausimus, bet ir leido patiems paglostyti ir pašerti karves, jaučius, veršelius. Išvyka stovyklautojams labai patiko.

       Turiningai vasaros stovykloje praleidę laiką vaikai palinkėjo vieni kitiems dar daug įspūdingų ir saugių kelionių vasaros atostogų metu.

                        

Stovyklos vadovės pradinių klasių mokytojos Dalia Kosienė ir Gražina Šimkevičienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis