Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

uznemune

Birželio 27 d. rytą mes, puikiai nusiteikusi mokytojų grupė, išvykome pasižvalgyti anapus Nemuno, į Suvalkiją. Pirmiausia aplankėme Zyplių dvarą, užimantį 21 ha teritorijos. Pasivaikščiojimą po XIX a. įkurtą dvaro ansamblį, kurį šiuo metu sudaro 11 išlikusių pastatų, pradėjome nuo dvaro rūmų. Vos įžengus į juos, dvarą valdančio Lukšių kultūros centro darbuotoja pirmiausia pasiūlė galvas pasipuošti įvairiaspalvėmis skrybėlėmis, kurios padėjo labiau įsijausti į dvaro atmosferą. Pasipuošusios skrybėlėmis pasijutome tikromis dvaro poniomis. Vaikščiodamos po dvaro teritoriją, grožėjomės išpuoselėta aplinka ir sutikome Lukšių seniūną, skulptorių, tautodailininką Vidą Cikaną, kurio dėka Zyplių dvaras atgimė naujam gyvenimui. Pasivaikščiojusios po dvarą, praalkome, tad patraukėme į čia pat, buvusioje dvaro virtuvėje, veikiantį restoraną „Kuchmistrai“ – pasivaišinti Lietuvos didikų virtuvės patiekalų, kuriuos pristatė restorano padavėja.

Po pietų važiavome į Gelgaudiškio dvarą. Ten mus maloniai pasitiko ponas Saulius, kuris supažindino su dvaro istorija. Pasibaigus apžvalginei ekskursijai po dvarą, netrukus prasidėjo teatralizuota edukacija. Ėjome miško takeliu. Tai unikali miško aikštė, vadinama Žvaigžde. Čia taisyklingais spinduliais sueina 8 miško takai, kur „Žvaigždėje“ mūsų laukė medžiotojai. Kaip ir dera, jie pasitiko su medžioklės ragu, šautuvais ir medžioklės vaišėmis. Mokytojos Daiva ir Rita turėjo galimybę išbandyti medžiotojų šautuvus. Toliau – Baudžiauninkų laukas, kuriame baudžiauninkė Marcelė su savo dukterimi Petre mus pavaišino iš dvaro virtuvės nugvelbtu sūriu. Ėjome toliau. Uliavonės kalne, baudžiauninkų pramintu Velnių kalne, sutikome besilinksminančius ponus. Skambant gyvai muzikai, dainoms ir šokiams Velnių kalne užsimezgė žemaičių ir suvalkiečių draugystė. Poniškos vaišės, „kropeliai“ (zanavykų krašto kulinarinis paveldas) ir gira visas maloniai nuteikė.

Pažintinės išvykos metu gražūs vaizdai, įdomūs pasakojimai, autentiški patiekalai paliko didelį įspūdį ir suteikė puikių emocijų. 

 

Išvykos organizatorė Rita Petkienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis