Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

leidinys01

          Vasaros atostogas 30 pradinių klasių mokinių pasitiko dieninėje vasaros poilsio stovykloje ,,Pažink save ir savo kraštą“. Birželio 10-14 dienomis stovyklautojai aplankė įvairias pažintines vietas, muziejus, dalyvavo edukacinėse programose. Stovyklos vadovėmis dirbo pradinių klasių mokytojos metodininkės Rita Petkienė, Rimanta Gardauskienė, Ona Bielskienė, Virginija Vaitkienė.

   Pirmąją stovyklos dieną vykome į šunų veislyną ,,Kalnų šuo“. Veislyno šeimininkas įdomiai papasakojo apie ypatingus Berno zenenhundų veislės šunis, kuriuos įsimylėjo prieš 11 metų. Šie nuostabūs šunys pakerėjo mūsų vaikų širdeles ir paliko didelį įspūdį. Labiausiai vaikams patiko žaisti su šunimis, maitinti iš rankos, šukuoti kailį. Karštą antradienį gera buvo lankytis Šilinės smuklės muziejuje, apžiūrėti parodą „Nemunas ir gyvenimas prie jo“, susipažinti su eksponatais. Vėsioje Panemunės pilyje stovyklautojams buvo galima atsigaivinti. Jie dalyvavo edukacinėje programoje „Mažoji archeologija“. Išklausę gido pasakojimo ir susiskirstę grupėmis ėmėsi archeologo darbo - ieškoti lobių. Raseinių krašto istorijos muziejuje stovyklautojai išklausė edukaciją apie duonos kelią, kepimą, senovės papročius. Vaikai įgytas žinias pritaikė mįslių, patarlių viktorinoje apie duoną. Užsiėmimo pabaigoje visi vaišinosi duona su sviestu, atsigaivino gira. Kelmės krašto istorijos muziejuje vaikams gera buvo pasėdėti indėniškame vigvame, susipažinti su indėnų gyvenimu ir papročiais. O labiausiai patiko pasijusti tikrais indėnais ir išbandyti jėgas šaudant iš lanko į taikinius. Tikras malonumas buvo Kelmės dvaro parke, sėdint   didžiulių medžių paunksmėje, gerti indėnišką arbatą ir ragauti kukurūzų inokėzų paplotėlius. Birželio 14 d. vykome į Šiaulius. Minėdami Gedulo ir Vilties dieną aplankėme Kryžių kalną, dviračių muziejų. Stovyklos metu vaikai susirado naujų draugų, patyrė malonių įspūdžių, puikių emocijų ir labai džiaugėsi įdomia ir turininga veikla. Atsisveikinome linkėdami vieni kitiems saugių, prasmingų vasaros atostogų!

 

Stovyklos vadovė Rita Petkienė

 

              Parengta, naudojant informaciją iš žemiau nurodytų šaltinių:

1. http://www.kelmesmuziejus.lt/5545/edukacija.html
2. https://kalnusuo.webs.com/
3. http://www.turistopasaulis.lt/panemunes-pilis/#.XQn524_gqUk
4. https://mapio.net/pic/p-93012637/

 


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis