Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1

 

Saulėtą birželio 5 d. 2b ir 3b klasės mokiniai važiavo į edukacinę išvyką į Šiaulius. Pirmasis sustojimas buvo gražioje aikštelėje prie Bijotės ežero. Prie akmeninių stalų mokiniai pavalgė priešpiečius ir pasistiprino prieš įdomias edukacines veiklas. Nuvykome į Šiaulius ir pirmiausia apsilankėme Dviračių muziejuje, kur susipažinome su pačiais pirmaisiais mediniais, metaliniais dviračiais, o taip pat gausia kelioninių bei sportinių dviračių įvairove, sužinojome apie įžymiausius Lietuvos keliautojus bei dviratininkus olimpinius čempionus.

Vaikai turėjo galimybę ir paminti įvairius dviračius bei keturračius. Šiaulių miesto pėsčiųjų bulvaru patraukėme į Radijo ir televizijos muziejų, kur mokinius labai sudomino čia senoviniai televizoriai, radijo imtuvai, patefonai, garsiakalbiai, telegrafai. Čia supažindinome su istorinių garso ir vaizdo bei telekomunikacijos prietaisų atsiradimo raida iki pat šių dienų, su jų veikimo principais bei galimybėmis. Apsilankėme ir Katinų muziejuje, kuriam  jau daugiau kaip 20 metų. Vaikai aikčiojo matydami tokią eksponatų įvairovę: kačių statulėles, paveikslus, atvirukus, pašto ženklus, indus, žaislus, piešinėlius ant sienų ir lubų, kačių simbolius langų vitražuose, laiptų turėkluose, šviestuvuose, kėdėse. O labiausiai vaikams patiko gyvos katės, kurias buvo galima ir glostyti. Muziejuje įkurtame gyvajame kampelyje pamatėme įvairių egzotiškų gyvūnų: krokodilą, pitoną, žalčius, driežus, vėžlį, beždžionėlę. Vėliau autobusu atvažiavome į kitą Talšos ežero pusę. Čia vaikai pailsėjo, pavalgė, pabėgiojo akmenų labirintais, nusifotografavo prie geležinės lapės skulptūros, palesino ežere plaukiojančias gulbes, antis ir pamojavę auksiniam berniukui laimingi išvyko į namo. Išvyka labai patiko, nes vaikai ne tik patyrė gerų įspūdžių, bet dalyvavo įvairiose veiklose ir įgijo praktinių įgūdžių.

 

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Gražina Šimkevičienė, Dalia Kosienė

 



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis