Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

      1       Gegužės 31 dieną 3c klasės mokiniai vyko į Dviračių muziejų, esantį Šiauliuose. Tai vienintelis specializuotas dviračių istorijai skirtas muziejus Lietuvoje. Mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Važiuok dviračiu saugiai“, kurio metu apžiūrėjo ekspoziciją, atspindinčią dviračio raidą nuo jo išradimo iki šių dienų.  Ekspozicijoje dviratis pristatomas ne tik kaip viena seniausių ir populiariausių susisiekimo priemonių, bet ir kaip pasaulyje populiaraus dviračių sporto priemonė. Edukacijos metu trečiokai ne tik pasikartojo pagrindines kelių eismo taisykles, skirtas dviratininkams, bet ir pasigamino vieną iš saugumą kelyje užtikrinančių elementų – atšvaitą.

           Po to mokiniai aplankė Žaliūkių malūnininko sodybą – etnokultūros, tradicinių papročių bei pramogų erdvę, supamą šiuolaikinio miesto. Gidė parodė atkurtą malūnininko trobą ir įdomiai papasakojo apie XIX a. medinės architektūros statinį – žaliūkių vėjo malūną.

           Trečiokai apžiūrėjo Saulės laikrodžio aikštę, geležinės lapės skulptūrą. Namo grįžo geros nuotaikos, sužinoję daug nauja ir įdomaus.

           Ekskursijos metu mokinius lydėjo mokytojos Regina Kaminskienė ir Nijolė Paulauskienė.

Regina Kaminskienė, 3c klasės mokytoja



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis