Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

       1  Gegužės 28 dieną 4d klasės mokiniai ir mokytojos Ramutė Mockuvienė bei Nijolė Paulauskienė keliavo Lietuvos istorijos keliais. Pirmiausiai aplankėme Kauno IX forto muziejų. Pagilinome savo žinias, išgirdome ir naujos, įdomios informacijos. Po to dalyvavome edukaciniame užsiėmime, kurį edukatorė pradėjo paaiškinimu, kas yra tvirtovė ir fortai, kokia jų paskirtis. Papasakojo, kuo išskirtinis yra IX fortas.

Edukacija vyko buvusių kareivinių viduje, susipažinome su visos tvirtovės žemėlapiu. Vėliau prie gynybinės sienos plano-schemos susipažinome su užduotimi, kurią reikėjo atlikti. Dvi komandos gynybinėje sienoje turėjo ieškoti paslėptų nuorodų. Suradusios visas nuorodas ir pasiekusios galutinį tašką, medinėje dėžėje komandos rado du Kauno tvirtovės žemėlapius. Abi komandos turėjo išanalizuoti, palyginti rastus žemėlapius ir nustatyti, kuo jie skiriasi. Komandų užduotis – išsiaiškinti, kuris žemėlapis yra tikras, o kuris – klastotė. Edukatorė paaiškino, kuo Kauno tvirtovei buvo svarbūs tie objektai, kuriuos dalyviai matė žemėlapyje. Šiltam lietučiui lyjant patraukėme link istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros Kaune. Čia pasitikrinome žinias apie Lietuvos pirmuosius prezidentus, klausėme įdomaus gidės pasakojimo, grožėjomis prezidentūroje esančiais kambariais, eksponatais, žaidėme žaidimus. Į namus grįžome praturtėję žiniomis ir puikios nuotaikos.

 

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis