Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

padekarugileiLabai miela žinia atskriejo iš Panevėžio ,,Minties“ gimnazijos – 8b klasės mokinė Rugilė tapo respublikinio rašinių konkurso „Gyvybė – dovana, branginkime ją“ diplomante. Džiugu, kad tarp garsiųjų Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių miesto kitų Lietuvos regionų mokinių darbų Rugilės rašinys „Kad likimo skrynelėse nemažėtų akmenukų“ 8-10 klasių grupėje įvertintas diplomu.

Nuo to, kiek meilės gauname ir kiek atiduodame, gali priklausyti ir mūsų laimė. Ne veltui meilė taip išaukštinta: apie meilę girdime lopšinėse, dainose, pasakose, apie ją rašomos knygos. Man labai įdomi vokiečių poeto ir dailininko H. Hesės mintis, jog „meilė egzistuoja ne tam, kad mus padarytų laimingus. Aš tikiu, kad meilė egzistuoja tam, kad parodytų mums, kokie mes stiprūs galime būti kentėdami ir liūdėdami“. Manau, jog poetas taip mąsto apie vadinamą nelaimingą meilę, kuri verčia kentėti. Vienoje tragiškiausių ir geriausiai žinomų istorijų apie meilę V. Šekspyro tragedijoje „Romeo ir Džiuljeta“ gyvybė menkesnė vertybė už meilę. Nei aš, nei mano bendraklasiai nepateisinome tokio poelgio.

Tai rašinio ištrauka. Visą rašinį galite perskaityti svetainės Galerija skiltyje. 

    Laima Butvilienė, Rugilės lietuvių kalbos mokytoja, rašinio konsultantė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis