Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Nors sakoma, kad monstera kambaryje dažniausiai nežydi, mūsų mokyklos fojė auganti gėlė pasipuošė įspūdingu žiedu. Džiugina mokinius, mokytojus ir svečius. Ši gėlė mokyklą puošia ne vienus metus, tačiau nuostabiu žiedu pradžiugino pirmą kartą. Monsteros žydi apie dvi savaites, tad skubėkime pasidžiaugti pirmuoju žiedu.

Nuostabioji monstera (lotyniškai - monsteradeliciosa) yra ajerinių šeimos Pietų Amerikos (nuo Meksikos pietų iki Kolumbijos) atogrąžų miškų augalas. Ji savo žaliu šliaužiančiu stiebu įlipa aukštai į medžius ir 8 metrų aukštyje ties kiekvienu lapu pakabina po 2 dviejų centimetrų storio išorines šaknis. Monstera ne patalpose gali užaugti iki 20 metrų aukščio.

Apie monsterą, kaip ir apie kitas gėles, sklando gandai. Mitas apie monsterą pasakoja, kad ji gali savo šaknimis išsiurbti žmogaus energiją. Teigiama, kad ji iš tiesų mumis „maitinasi“, tik ne teigiama laimingų, o neigiama nusiminusių, apimtų depresijos žmonių energija. Jas reikia auginti ten, kur lankosi daug žmonių. Pabūti šalia monsteros taip pat gera, kaip ir paverkti ant tikro draugo peties. Monstera ne monstras, o draugas,  todėl rekomenduojama jas auginti didelėse visuomeninėse patalpose, nes spinduliuoja ramybę, aktyvina ir harmonizuoja aplinką, labai gerai veikia fizinę ir dvasinę sveikatą.

Biologijos mokytoja Rasa Vaišvilienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis