Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

  1   Šiemet, minint „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ dešimtmetį, „Vaikų linija“ nusprendė šią iniciatyvą transformuoti, išplėsti ir pakviesti visus, norinčius stabdyti patyčias ir kitokį skaudinimą, savo veiklomis ir idėjomis jungtis prie sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ. Su patyčiomis turime dirbti visus metus, tačiau kovo mėnesį „Vaikų linija“ kvietė sutelkti vaikų ir suaugusiųjų dėmesį į patyčių problemos aktualizavimą ir jos sprendimo būdus.

Mūsų mokykla prisijungė prie šio kvietimo. Visą kovo mėnesį vyko akcija „Mano gerumo paukštis“.

      „Aš gerbiu save ir kitus“, „Ištiesk draugui ranką“, „Gyvenkime draugiškai“, „Tu nesi vienas“, „Nekentėk tyloje“, „Noriu, kad ir tau čia būtų gera“ ir kiti žodžiai, kuriais yra papuošti mokyklos laiptai, kvietė kiekvieną taip ir elgtis. Mokiniai užsiėmimų metu formavosi neigiamą požiūrį į patyčias, visą mėnesį buvo skatinami atlikti gerus darbus. Socialinė pedagogė Darutė 6–8 klasių mokiniams vedė klasės valandėles „Plius dešimt vertės balų“. Pradinukai, padedami mokytojų, piešė paukščius, ant jų užrašė savo gerus darbus. Vieni nuostabūs paukščiai „sutūpė“ pradinukų stende, kiti – į medelį prie mokyklos durų. Klasių valandėlių ir dailės pamokų metu 5–10 klasių mokiniai kolektyviai puošė vieną didelį paukštį, užrašė mintis apie draugystę, draugus. Jų paukščiai „sutūpė“ ant trečiojo aukšto langų ir kitose mokyklos erdvėse. Kiekvieną kovo penktadienį, per ilgąsias pertraukas, aktų salėje mokinius žaisti, šokti, spalvinti paukščius, užrašyti draugui linkėjimą kvietė socialinė pedagogė Darutė, mokytojos Diana, Ona, Virginija, Gražina, auklėtoja Reda, psichologė Lina. Ketvirtokė Karolina padėjo atrinkti šokių muziką, mokytojas Jonas, mokiniai Milvydas ir Tautvydas pasirūpino šokių įgarsinimu, inžinierius programuotojas Arūnas – vaizdu.

     Kiekvienas, dalyvavęs akcijoje „Mano gerumo paukštis“, padėjo siekti tikslo – kurti saugią ir draugišką atmosferą mokykloje.

         Pailgintos mokymosi dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis