Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Ar girdi?

Ar klausai,

ką kalba tau gėlių žiedai?

Jie kužda tyliai, paslapčia,

kaip skleidžia žiedą naktyje.

Jau išgirdai?

Prieik arčiau!

Dar visko tau nepasakiau!

Tai eilutės iš Raseinių rajono pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų knygelės „Ką kalba tau gėlių žiedai?“. Tai jau antroji Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokytojų metodininkių Reginos Kaminskienės, Vilmos Miklienės ir Saulės Tiškuvienės sudaryta knygelė, kuri skirta Raseinių dainiaus Maironio 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

Mokytojos parengė projektą „Kur žemčiūgai, žalios rūtos...“, todėl visą pavasarį Raseinių rajono pradinių klasių mokiniai kūrė eilėraščius ir piešė piešinius. Džiugu, kad į šią veiklą  įsijungė didelis būrys Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos  (Kalnų g. 3), Raseinių Šaltinio pagrindinės mokyklos, Ariogalos gimnazijos, Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos, Nemakščių Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos mokinių.

Šaltą žiemos dieną į knygelės pristatymą rinkosi svečiai, mokytojai, vaikai, kurie keliavo knygelės puslapiais. Juos pasitiko šilti saulės spinduliai, paukščiai, varlės, kiškiai ir ežiai. Buvo miela girdėti eilėraščius, kurie sklido iš pačių vaikų lūpų.

Šventėje dalyvavusi Raseinių rajono ŠC direktorė Silva Morkevičienė, Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir socialinių reikalų departamento Švietimo, kultūros ir ugdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Tamošaitis bei Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Artūras Milašauskas pasveikino dalyvius, mokytojus, įteikė padėkas.

Kad ši knygelė išvystų pasaulio šviesą ir patektų į mažųjų skaitytojų rankas, mes esame labai dėkingos rėmėjams: UAB „Danspin“, UAB „Bilderis“, Astai ir Evaldui Jociams, Rasmai ir Rolandui Milašiams, UAB „Raseinių statyba“, Ingridai ir Valdui Karabinams, UAB „Prabauda“, Raseinių rajono savaldybės tarybos narėi Aldonai Radčenko, UAB „Veterzoo“, UAB „Autoserpantinas“, IĮ „VIRIMGĖ“, Grožio erdvei „H.E.B.E“, Ritai ir Egidijui Macijauskams, Sigitui Miniotui, „Šeimos kirpyklai“.

Nuoširdžiai dėkojame Artūrui Milašauskui, Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojui ugdymui, už moralinę ir materialinę paramą ir Rūtai Sadauskaitei, Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai, už pagalbą redaguojant eilėraščius.

Regina Kaminskienė, Vilma Miklienė ir Saulė Tiškuvienė, 

Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos

mokytojos metodininkės


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis