Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Kai ruduo lepina saulėtu ir šiltu oru, kuo daugiau laiko norisi praleisti lauke.

Todėl 2b ir 4c klasės mokiniai su džiaugsmu išvyko pasimokyti ir aplankyti Lietuvos liaudies buities muziejų po atviru dangumi Rumšiškėse, kuriame galima susipažinti su tradiciniais XVIII a. pabaigos – XX a. pradžios pastatais, buitimi ir įdomiomis edukacinėmis programomis.

Edukacijoje „Tautos tremtis“ mokiniai iš tremtinės Irenos Saulutės Valaitytės-Špakauskienės pasakojimo sužinojo apie niūrią Lietuvos praeitį, tremtyje buvusių žmonių kančias, bado metus, tačiau didžiulę meilę ir begalinį ilgesį savo gimtajai Lietuvai. Tremtinė buvo sužavėta vaikų susidomėjimu, todėl nuoširdžiai stengėsi atsakyti į visus pačių smalsiausių vaikų užduotus klausimus. Pasakotoja ypač nustebo, kai atsisveikindami antrokai jai sugiedojo Lietuvos himną. „Man pirmą kartą padovanojo tokią dovaną, dar niekas nėra man asmeniškai giedojęs „Tautiškos giesmės“, - džiaugėsi 90-metė senolė.

 

Vėliau mokiniai apsilankė Žemaitijos, Aukštaitijos, Dzūkijos kaimų etnografinėse sodybose, apžiūrėjo senovinius buities ir ūkio rakandus, smagiai pažaidė su mediniais žaislais, vaišinosi gamtoje, o miestelyje išvykai prisiminti prisipirko senovinių medinių žaisliukų.

Mokytojos Gražina ir Diana



 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis