Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Jau tradicija, kad Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokiniai yra kviečiami dalyvauti Muitinės istorijos pamokoje Medininkų memoriale ir Medininkų muitinės poste. Ir šį rudenį, rugsėjo 26 dieną, būrelis devintokų ir dešimtokų su klasės vadove Vilija Paškauskiene ir bibliotekininke Lina Stulgiene septintą kartą išsiruošė į kelionę. Istorijos pamokoje dalyvavo vienintelis gyvas likęs Medininkų tragedijos liudininkas Tomas Šernas. ,,Istorija - tai ne datos ar sausi faktai. Tokios istorijos aš niekada nemokėjau. Bet anksti supratau, kad istorija - tai savęs suvokimo būdas, žmogus negali būti neistoriškas, tik laisvas žmogus gali kurti laisvą valstybę“, - kalbėjo Tomas Šernas. Jis geranoriškai atsakinėjo į visus mokinių klausimus.

 

   Vėliau Muitinės istorijos pamoka persikėlė į Medininkų pasienio postą. Mokiniai susipažino su muitininko profesija, galėjo apžiūrėti poste veikiančią rentgeno sistemą, paanalizuoti peršviestų krovininių automobilių nuotraukas, stebėjo kinologų ir tarnybinių šunų pasirodymą, domėjosi, kaip dirba Muitinės mobiliosios grupės. Renginio pabaigoje visi gyvai dalinosi įspūdžiais, vaišindamiesi karšta arbata ir pyragėliais.

    Esame dėkingi Muitinės departamentui už kvietimą pabūti šio renginio dalyviais. Tai buvo puiki galimybė mokiniams gyvai, ne iš vadovėlių, sužinoti svarbius mūsų valstybės istorijos momentus, išgyventi bendrystę su tautos istorija ir pasijusti savo šalies piliečiu.

    

Vilija Paškauskienė, etikos mokytoja metodininkė

Lina Stulgienė, bibliotekininkė

 



 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis