Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

   69Vadovaujantis Lietuvos higienos norma HN 21:2017 „Mokykla, vykdanti bendrojo ugdymo programas. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ nuostatomis, mokiniai iki 18 metų ugdymo procese dalyvauja tik teisės aktų nustatyta tvarka pasitikrinę sveikatą.

   Todėl prašome mokinių tėvelius jau dabar pasirūpinti vaiko profilaktiniu sveikatos tikrinimu, nelaukiant naujų mokslo metų pradžios. Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas savo šeimos gydytoją bei gydytoją odontologą privaloma visiems vaikams iki 18 metų. Šeimos gydytojas įvertina vaiko ūgį, svorį, kraujo spaudimą, regą, klausą, kraujotakos, kvėpavimo, stuburo ir kitų organų bei jų sistemų funkcinę būklę. Gydytojas odontologas patikrina vaiko dantų ir žandikaulių būklę ir, esant reikalui, skiria gydymą.

 

   Duomenys apie vaiko sveikatos būklę tvarkomi elektroniniu būdu. Elektroniniu būdu tvarkant vaiko sveikatos duomenis užtikrinamas jų konfidencialumas, o ugdymo įstaigos gauna tikslias rekomendacijas dėl vaiko galimybių dalyvauti ugdymo veikloje bei nurodymus, kokių pirmosios pagalbos priemonių reikėtų imtis, jei vaikui prireiktų skubios pagalbos mokykloje (pavyzdžiui, dėl alergijos ar lėtinių ligų).

   Tėvai, prisijungę prie www.esveikata.lt portalo gali sugeneruoti peržiūros kodą (gydytojas taip pat gali sugeneruoti peržiūros kodą). Su peržiūros kodu pažymėjimus (gaunasi dvi – I ir II dalys) galima ne tik peržiūrėti, bet ir išsisaugoti pdf formatu bei atsispausdinti. Sveikatos pažymėjimo kopijas galima pateikti vaikui lankant neformaliojo švietimo programų užsiėmimus.

   Vaiko sveikatos pažymėjimas galioja vienerius metus nuo jo išrašymo dienos.

 

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokyklose   

Laima Galinaitienė


 

 


                                       

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis