Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

     2     Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 5-7 klasių mokiniai, užbaigę mokslo metus, rinkosi į dieninę vasaros poilsio stovyklą „Gimtinės takais“. Mokiniai visą savaitę dalyvavo pažintinėse ekskursijose ir edukaciniuose užsiėmimuose.
          Lankydamiesi Užvenčio dvare išgirdo pasakojimą apie lietuvių rašytojos Marijos Pečkauskaitės -Šatrijos Raganos gyvenimą ir kūrybą. Jauna muziejaus darbuotoja maloniai bendravo su vaikais, taikliais klausimais kvietė juos išsakyti savo nuomonę, pasidalinti mintimis. Atsisveikindama visiems dovanojo po akmenuką, kuris primintų apie gerų darbų prasmę.
          Šeimos kepyklėlėje „Laugena“ mokiniai stebėjo šakočio gaminimą, duonos kepalėlių formavimą, sausainių ir pyragų kepimo procesą, daugiau sužinojo apie kepėjo profesiją. Malonu buvo ragauti šviežutėlių kepyklėlėje pagamintų skanumynų.


         Kepimo įgūdžius stovyklautojai pritaikė edukaciniame užsiėmime mokyklos valgykloje, kur patys suko sviestą, gamino varškę, o iš šių produktų darė ir kepė sausainius, juos ragavo patys ir vaišino sutiktus mokyklos darbuotojus. Smagu pasidžiaugti savo rankomis sukurtais skanumynais.
         Kita edukacinė pamokėlė vyko D. Dambrauskaitės meno galerijoje. Vaikai suprato, kad lipdymas iš molio yra nelengvas darbas, bet įdomus ir naudingas laisvalaikio praleidimo būdas.
          Dubysos rerioninio parko kultūrologė L. Pečkaitienė vedė ekskursiją po Betygalos kraštą. Mokiniai aplankė piliakalnius, perėjo siūbuojančiu tiltu per Dubysos upę, stebėjo vasaros gamtą, o Betygalos bendruomenės namų kieme žaidė žaidimus.
          Labiausiai stovyklautojus sužavėjo išvyka į Taurų nuotykių parką, kur pasirinktoje trasoje išbandė savo drąsą ir ištvermę.
          Stovyklavimo laikas baigėsi išvyka į Klaipėdą. Stovyklautojai dalyvavo saldžiojoje ekskursijoje po „Roshen" konditerijos įmonę ir stebėjo karamelinių saldainių gamybos procesą, o vėliau patys gamino ledinuką. Klaipėdoje mokiniai aplankė jūrų muziejų-akvariumą, delfinariume stebėjo delfinų pasirodymą. Grįždami namo dalinosi įspūdžiais ir aptarė veiklas, kuriose dalyvavo stovyklaudami.
         Gera nuotaika ir patirti malonūs įspūdžiai stovykloje - puikus startas ilgoms vasaros atostogoms!

 

         Stovyklos vadovės Valia Globienė ir Virginija Jovaišienė


                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis