Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

         2Birželio 11-15 dienomis turiningai stovyklavome vasaros dieninėje stovykloje „Gudručiai“.
         Pirmąją dieną dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Muzikinio pasakojimo dirbtuvės“ Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje. Jį vedė dailininkas, iliustruotojas, vaikų rašytojas Paulius Juodišius ir vaikų rašytojas Virgis Šidlauskas.
Visi kartu kūrėme muzikinę pasaką apie sugalvotą neregėtą nematytą personažą vardu Hieroglifas, kuris bendrų pastangų dėka išryškėjo popieriaus lape ir buvo apgyvendintas Marse.


          Mes svarstėme, kuo jis galėtų užsiimti, kas jo draugai, giminaičiai, kaip galėtų atrodyti Hieroglifo namai ir transporto priemonė. Į pasakojimą įpynėme muzikinius intarpus, nes dailininkas P. Juodišius buvo atsivežęs daugybę paties rankomis pagamintų muzikos instrumentų: būgnelių, tarškynių, dūdų ir dūdelių, net tokių, kuriuos sunku būtų įvardyti. Visiems buvo įdomu ir linksma.
          Antrąją dieną lankėmės ūkininkų A. ir St. Keparučių bei D. ir H. Zabotkų sodybose. Pirmojoje sodyboje apžiūrėjome šeimininkų auginamus gelovėjus ir sužinojome, kad tai pati seniausia jaučių veislė, išrasta net Škotijoje. St. Keparutis supažindino mus ir su savo turimais lėktuvais. D. ir H. Zabotkų sodyboje lesinome vištas, antis, šėrėme triušius, avis. Nuostabiausia, kad beržynėlyje ieškojome Zuikio pyrago, o jį skanavome su mėtų arbata. Vaišingieji šeimininkai mus valgydino ir labai skania sriuba. Ūkiškai pavalgę dar galėjome ir pažaisti, apžiūrėti ūkyje naudojamą techniką.
         Kita diena taip pat buvo kupina staigmenų ir emocijų. Kiekvienas gavome užduotis „Seklys mieste“ ir vaikščiodami po Raseinių miestą turėjome surasti reikiamus daiktus bei žmones. Kruopštus „seklių“ darbas buvo įvertintas šokoladiniais ledais!
           Priešpaskutinę dieną važiavome į Tytuvėnus. „Miško muziejuje“, kuris įkurtas 1962 metais, ir keliaujant Giliaus ežero pažintiniu taku, klausėmės įdomių istorijų apie paukščius, žvėris, augalus ir medžius. Nors nukeliavome 3 kilometrus, išgirstos įdomybės nugalėjo nuovargį. Dar turėjome jėgų pasilepinti Bridvaišio ežere. Smagumėlis!
           Mūsų stovyklos vadovės Rita Goleckienė ir Vida Petrauskienė gudriai sugalvojo, kaip mums padėti, kad nejaustumėme paskutinės stovyklos dienos liūdesio, todėl visi keliavome į „Karpynės“ baseiną ir maudėmės po atviru dangumi.
          Atsisveikindami sau ir mokytojoms žadėjome, kad ir kitais metais stengsimės taip mokytis ir elgtis, kad vėl galėtumėme dalyvauti „Gudručių“ stovykloje.
         Stovyklautoja Izabelė Kilčauskaitė

 


                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis