Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        6   Birželio pirmą savaitę dvidešimt 1b ir 2b klasių mokinių turiningai leido laiką ir ilsėjosi vasaros poilsio stovykloje „Gimtinės takais“. Stovyklautojai apsilankė Tytuvėnų regioniniame parke. Miško muziejuje vaikai pamatė įvairiausių Lietuvos paukščių ir žvėrelių eksponatų, sužinojo apie gyvūnus albinosus, apžiūrėjo iš gamtinės medžiagos pagamintus meistrų dirbinius. Muziejaus darbuotoja Renata stebėjosi pradinukų žiniomis, smalsumu, atidumu. Dalyvaudami edukacinėje ekskursijoje „Bridvaišio ežero slėpiniai“, vaikai išvaikščiojo Bridvaišio ežero pakrantes, užkopė į piliakalnį, pontoniniu tiltu nukeliavo į Varnų salą.

Kitą dieną stovyklautojai dalyvavo kūrybiniame užsiėmime studijoje „Menai ir Monai“, kur mokėsi meniškai marginti akmenukus. Su šio meno paslaptimis juos supažindino studijos savininkai Jurgita ir Vytautas Bulotai. Po Dubysos regioninio parko piliakalnius, Maironio tėviškę stovyklautojus lydėjo Raseinių krašto istorijos muziejaus specialistė Lina Kantautienė. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vaikai dalyvavo pažintinėje edukacinėje veikoje „Astrida Lindgren, kuri gyvena visur“, aplankė knygų ir lėlių - literatūrinių personažų parodą „Atėję iš knygų“. Panemunės pilyje stovyklautojai ne tik susipažino su pilies istorija, kopė į pilies bokštą, bet ir ieškojo ... lobio. Rastą lobių skrynelę pavyko atrakinti tik vieningai susitikus visoms paieškose dalyvavusioms grupėms.
          Stovyklos uždarymas įvyko Panemunės pilies parke, kur vaikai atliko grupėse paruoštas menines programėles ir pasidalino rastais lobiais, aptarė veiklas bei buvo apdovanoti dieninės vasaros poilsio stovyklos Diplomais. Palinkėjome vieni kitiems dar daug įspūdingų kelionių vasaros atostogų metu.
      Stovyklos vadovės pradinių klasių mokytojos Dalia Kosienė ir Gražina Šimkevičienė

 


                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis