Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

       1  Saulėtą 2018-ųjų birželio 13-osios rytą mes, 5c klasės mokiniai, kartu su auklėtoja J. Kilkiuviene ir soc. pedagoge D.Globiene vykome į mokomąją – pažintinę ekskursiją. Visų pirma, nusprendėme apsilankyti Žemaitijos nacionaliniame parke, esančiame Šaltojo karo muziejuje. Buvo labai įdomu, nes sužinojome apie buvusį visiškai slaptą sovietų branduolinės ginkluotės organizavimą ir veikimo principus. Matėme kovinių raketų ir kitos Šaltojo karo ginkluotės pavyzdžių maketų. Šiurpoka, kai suvoki branduolinės ginkluotės keliamą grėsmę žmonijai. Vėliau galėjome pasigėrėti didžiausio ir giliausio Žemaitijos ežero grožiu. Pats didžiausias džiaugsmas buvo, kai auklėtoja leido pabraidyti ir atgaivinti nuo karščio pavargusiais kojas.

Prisidūkę, nors šlapi, bet laimingi tęsėme savo suplanuotą ekskursijos maršrutą. Vingiuotais Žemaičių Kalvarijos keliais pasukome link Barstyčių. Atvykę prie Barstyčių akmens,– nustebome. Barstyčių akmuo yra 13,4 m ilgio, 7,5 m pločio ir 3,6 m aukščio. Šis milžiniškas akmuo sveria net 680 tonų. Įdomu buvo išgirsti pasakojimą, jog anksčiau akmens vietoje buvo pagonių šventykla, o joje ugnį kurstė vaidilutė. Ji sulaužė savo skaistybės įžadus ir užrūstino dievą Perkūną. Tuomet jis trenkė žaibu į šventovę su akmeniu. Šventykla sugriuvo ir nužudė vaidilutę, o akmuo taip ir liko stovėti. Įdomiausia, kad ant akmens galėjo užlipti visa mūsų klasė, o vietos liko dar gausiam būriui žmonių. Ir paskutinis mūsų maršruto objektas – Žemaitijos kaimo sodybos. Galėjome ne tik pamatyti, kaip senovės laikais gyveno žemaičiai, bet ir patys, apsirengę naminės drobės marškiniais, pavaikščiojome avėdami klumpes, naščiais nešėme kibirus, išbandėme botagėlį. Paragavome ir iš laužo ištraukto „piemenuko kugelio“– bulvių. Linksminomės žaisdami daug vikrumo reikalaujančius žaidimus. Į namus grįžome linksmi, kupini naujų įspūdžių bei atradimų, nors šiek tiek ir pavargę.

           Vesta, 5c klasė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis