Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        1  Mokslo metų pabaigoje pailgintos darbo dienos grupių mokiniams vyko garsinio skaitymo valandėlė „Kartą gyveno katinas...“. Ją vedė Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė. Į mokyklą bibliotekininkė atsivežė žaislinių katinukų kolekciją ir daug knygelių, kuriuose vienas iš personažų katinas.
          Pirmiausia skyriaus vedėja parodė savo augintinių katinų nuotraukas, papasakojo, kad jai labai patinka šie gyvūnai. Patinka jie ir mokiniams. Jie labai noriai pasakojo apie savo namuose laikomus katinėlius, vardijo jų vardus. Po to viešnia perskaitė Emilijos Horn ir Pavelo Pavlako pasaką „Atsiprašau... Ar jūs ragana?“.

Pradinukams labai patiko ši istorija apie katiną Herbertą. Vėliau reikėjo atpažinti veikėjus ir pasakyti, iš kokių jie pasakų ar filmukų. Išradingai buvo pristatytas katinas iš brolių Grimų pasakos „Brėmeno muzikantai“. O katinas Matrioškinas net kalba! Vyresnieji prisimename jį iš animacinių filmukų. Leidyklos „Nieko rimto“ išleista Eduardo Uspenskij knyga „Dėdė Fiodoras, šuo ir katinas“ – puiki proga prisiminti ir susipažinti. Juolab, kad filme tiek maža ko telpa, o knygoje – nesibaigiančios linksmybės. Mokiniai greitai atpažino katinus Garfildą, Džerį, prisiminė katiną iš pasakos „Batuotas katinas". Buvo tokių, kurie jau skaitė knygeles apie katiną Findusą. Tai švedų rašytojo Sveno Nordkvisto knygelių veikėjas. Pradinukai susipažino ir su Raganos katinu iš Dainiaus Šukio knygelės „Skaniausias vaikas“. Tai labai gražių įliustracijų ir linksmo teksto knygelė. Mokiniai noriai vartė knygeles, apžiūrėjo žaislinių katinukų kolekciją ir spalvino dailininkės Jūratės Leikaitės nuostabiuosius katinus. Visi užsiėmimo dalyviai ne tik dalyvavo įdomioje veikloje, bet ir viešnios buvo apdovanoti saldainiais.
          Dėkojame Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėjai Jolantai Gudeikytei už patrauklų knygelių pristatymą. Džiaugiamės galimybe bendradarbiauti, jau planuojame ir kitą susitikimą.

 

         Pailgintos darbo dienos grupės vyresnioji auklėtoja Reda Baltkojienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis