Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

       2Gegužės 24 dieną 3b klasės mokiniai išvyko į ilgai lauktą kelionę – į Panemunių regioninį parką. Kelionei ruošėmės iš anksto. Skaitėme padavimus, legendas apie Panemunės piliakalnius, pilis, senovės amatus, ruošėme projektus. Kelionę pradėjome nuo Panemunės pilies. Apžiūrėjome ją, klausėmės gidės pasakojimo, grožėjomės senais parko medžiais, tvenkiniais, aplankėme parodą. Ar atidžiai klausėmės, pasitikrinome ieškodami „lobio“. Nuorodos, klausimai sufleravo   ne tik kelią į „lobį“, bet ir mokė Panemunės pilies  bei šio krašto istorijos. O kiek buvo džiaugsmo radus „lobį“! Atlikus paskutinę užduotį ir atrakinus spyną laukė tikras „lobis“ – saldumynai.

Po malonių įspūdžių pilyje, tęsėme kelionę toliau. Aplankėme Panemunių regioninio parko informacijos centrą, kuriame veikia ekspozicija „Nemunas ir gyvenimas prie jo“. Stabtelėjome ir Raudonės pilyje. Pilies rūmuose dabar veikia Raudonės pagrindinė mokykla. Užkopėme į stačiuose Nemuno slėnio krantuose stūksančius Veliuonos piliakalnius, aplankėme Gedimino kapą, paminklą kunigaikščiui Vytautui Didžiajam. Vėliau laukė dar vienas ištvermės išbandymas – kopimas į Seredžiaus piliakalnį. Nuovargis iš karto dingo, nuo piliakalnio pamačius akį veriančius Panemunės vaizdus. Kelionė buvo naudinga, įdomi, prasminga. Mokiniai pagilino istorines žinias, kartu aplankė istorines vietas,  sužinojo daug nauja, bendravo, smagiai praleido laiką.

     3b klasės mokytoja Rimanta Gardauskienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis