Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        6  Gegužės 9 dieną Raseinių rajono mokyklų mokiniai, laimėję įvairiose rajoninėse olimpiadose, vyko į ekskursiją, kurią organizavo Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba. Važiavome į Klaipėdos Jūrų muziejų, žiūrėjome delfinų ir ruonių pasirodymą, kopėme į Medvėgalio piliakalnį.

          Anksti ryte du autobusai pasuko Klaipėdos link. Važiuodami linksmai kalbėjomės, kai kurie žaidė telefonu. Klaipėdoje mūsų laukė kelionė keltu, matėme žuvėdrų, grožėjomės banguojančiomis Kuršių mariomis ir saulėta, bet vėjuota diena. Persikėlę į Smiltynę, pėsčiomis ėjome iki Jūrų muziejaus. Maloni gidė mus supažindino su muziejaus eksponatais, papasakojo muziejaus įkūrimo istoriją. Manau, įdomiausia buvo prie ruonių akvariumo ir pasivaikščioti tuneliu po vandeniu. Po to mūsų laukė delfinų ir ruonių pasirodymas. Tai buvo įspūdinga. Tik tikriausiai nepasisekė tiems, kas sėdėjo pirmoje – trečioje eilėje, nes buvo aptaškyti. Pasibaigus pasirodymui, važiavome traukinuku, mus šiek tiek pakratė, o kai kurie (galiu pagirti už jų ištvermę) pasirinko pareiti pėsčiomis per tokį karštį. Paskui teko laukti kelto, o kol jo laukėme, nusipirkome suvenyrų. Važiuodami Medvėgalio piliakalnio link, visi ilsėjosi. Užkopus ant piliakalnio atsivėrė labai gražus vaizdas, mums papasakojo piliakalnio atsiradimo legendą ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkės Saulė Sitavičienė ir Nijolė Vežbavičienė įteikė diplomus.

          Ši ekskursija buvo labai smagi, verta nuvykti į lankytus objektus dar kartą. Per šią kelionę sužinojome, kiek daug Raseinių rajone yra gabių mokinių. Ypatingai džiugu, kad gausiausias buvo mūsų mokyklos būrys, net 21 laureatas. Dėkingi esame Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai už mūsų pagerbimą šaunia išvyka.

           Rita Andriulytė, 8a klasės mokinė, lietuvių kalbos olimpiados laimėtoja

                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis