Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

         3 Šiais metais yra pažymimas sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-metis. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla tarptautiniame Sveikatą stiprinančių mokyklų tinkle „Sveika mokykla“ nuo 2014 m. vykdo sveikatos stiprinimo programą „Sveikas aš, sveikas tu – sveiki mes“. Todėl mokyklos bendruomenė prisijungė prie nacionalinio renginio „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“ ir dalyvavo visuotinėje mankštoje. Balandžio 12 d. 5-10 klasių mokiniai, balandžio 13 d. – pradinių klasių mokiniai, nepabūgę žvarbaus vėjo, tačiau šviečiant pavasario saulei, rinkosi stadione. Džiugu, kad prie pradinių klasių mokinių prisijungė ir mūsų kaimynai – Raseinių lopšelio-darželio „Liepaitė“ auklėtiniai. Visi buvo nusiteikę smagiai pasimankštinti skambant ritmingai muzikai.

          Vyresniųjų klasių mokiniams mankštą vedė 7b klasės mokinės, o mažiesiems – darželio kūno kultūros pedagogė Romena Drąsutienė. Netrūko įvairiausių aktyvaus judėjimo pratimų ir darželinukams, ir mokiniams. Renginio pabaigoje visi, kupini teigiamų emocijų, apibėgo arba ramiai apėjo ratą aplink stadioną. Puiku, kad šis mokykloje organizuotas „Sveikatą stiprinančių mokyklų bangos per Lietuvą 2018“ renginys nuvilnijo ir pasiekė miesto darželių auklėtinius. Tą pačią dieną 3c ir 3d klasių mokiniai kartu su mokytojomis ir socialine pedagoge vyko į Raseinių lopšelį-darželį „Saulutė“, kur dalyvavo aktyvaus judėjimo užsiėmimuose.

          Už pagalbą organizuojant visuotinę mankštą dėkoju pradinių klasių mokytojai Daliai Kosienei, kūno kultūros mokytojams Irenai Kobienei ir Aidui Kavaliauskui, technologijų mokytojui Jonui Gailiui ir mokiniams, kurie stengėsi, kad šis sveikatos stiprinimo veiklos renginys gerai pavyktų.

          Fizinis aktyvumas ne tik padeda išlaikyti sveiką kūną, bet ir gerą savijautą, todėl tikrai verta kiekvieną dieną mankštintis.

  

           Laima Galinaitienė, Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

                                 


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis