Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

      libelli   „Knygos turi savo likimus“ –  teigė romėnų rašytojas Terencijanas Mauras. Tuo įsitikino 6a klasės mokiniai per literatūros pamoką sužinoję pirmosios lietuviškos knygos Martyno Mažvydo „Katekizmo“ originalo atsiradimo Vilniaus universiteto bibliotekoje istoriją. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Laimos Butvilienės paraginti paieškojome senų knygų ir kabinete surengėme parodą.
         Kai kurios knygos į mūsų rankas atkeliavo iš prosenelių, senelių, tėvų rankų, iš senų palėpių, apleistų namų, knygų lentynų. Įdomu pavartyti knygas, kurioms jau 30-50 metų. Seniausia iš atneštų knygų buvo išleista net 1922 metais. Dar  senesnės, manome, buvo maldaknygės ir giesmynai. Jose jau neradome išleidimo datų, tik labai geltoni nuskaityti lapai išdavė amžių.


         Įdomu buvo pavartyti ir paskaityti senus leidinius: pokario „Valstiečių kalendorių“, estų rašytojo Lutso romaną „Pavasaris“, kurio bibliotekose nėra, o perskaityti reikia, ir kitas. Susidomėję knygomis buvo ir vyresnių klasių mokiniai.   
         Už suneštas knygas dėkojame Pijui, Benitui, Justui, Titui, Augustui, Eivei, Gintarei, Leonui, Gvidui ir jų tėveliams, kurie patikėjo, kad knygos, paviešėjusios mokykloje, saugiai sugrįš į namus.


               6a klasės mokinys Ignas Balnys, „Jaunųjų leidėjų“ būrelio narys

 

                                 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis