Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

5Vasario mėnesio 16-oji diena yra tarytum aukštas kalnas, ant kurio užlipę turime atsižvelgti į praeitį ir ateitį. Atsižvelgę į praeitį pamatysime išeitąjį kelią. Pamatysime, kur Lietuva kniubo ir kėlėsi, vargo ir džiaugėsi, klydo ir tiesiu keliu ėjo.

Vasario 12–15 dienomis mūsų mokykla šventė Lietuvos 100-metį. Nuo pat savaitės pradžios vyko įdomūs, pažintiniai renginiai ir projektai, susiję su Lietuva.

 

   6b klasės mokiniai pasiūlė dalyvauti akcijoje „Pasipuošk savo klasę (ir duris) geltonomis, žaliomis ir raudonomis spalvomis“, todėl visa mokykla Lietuvos gimtadienį pasitiko pasipuošusi.

   Iki vasario 14 d. kiekvienos klasės mokiniai per dailės pamokas ar klasių valandėlių metu kūrė sveikinimus Lietuvai, o vasario 15 d. kiekvienos klasės atstovai sveikinimus prikabino ant virvelės mokyklos kieme – dalyvavo akcijoje „630 sveikinimų gimtinei“.

   Mokyklos bibliotekoje visą savaitę vyko integruotos pamokos–žaidimai „Pažink Lietuvą“. Mokiniai, atėję į biblioteką, galėjo nusipinti trispalvę apyrankę arba padovanoti draugui tokią malonią dovaną.

     Ketvirtadienį prasidėjo pats renginių įkarštis. Rytas mokykloje prasidėjo pilietine pamoka „LIETUVA, tavim džiaugiuosi ir didžiuojuos!“ Per 4 pamoką aktų salėje vyko iškilmingas paminėjimas, skirtas Lietuvos gimtadieniui, bei protų mūšis „Aš – lietuvis“, kuriame dalyvavo 5–10 klasių mokiniai. Džiugu, kad mūsų mokyklos ugdytiniai daug žino apie Lietuvą. Protmūšį laimėjo 8d klasės mokiniai Andrius ir Rokas.

             Vėliau sporto salėje vyko judriosios pamokos „100 ritmo žingsnelių“. Jose dalyvavo 1–4, o vėliau 5–8 klasių mokiniai.

Be to, kiekviena klasė galėjo dalyvauti fotografijų konkurse „100 akimirkų“.

             Gražiai ir iškilmingai mūsų mokyklos bendruomenė paminėjo Lietuvos gimtadienį. Visi noriai dalyvavo renginiuose, kūrybingai ir pakiliai ruošėsi, kad šventė būtų graži ir įsimintina.

            „Amžiais budėjau ir vėl nepriklausomybę laimėjau“, – byloja Raseinių simbolis Žemaitis. Švęsdami Lietuvos valstybės atkūrimo jubiliejų, budėkime ir mes, nes šimtmetį skaičiuojantis valstybingumo kelias nebuvo tolygus ir lengvas. Tik stipri, vieninga tauta išsaugojo laisvės idėją, todėl nepaliaukime dalintis bendrystės, meilės ir pagarbos savajam kraštui jausmu.

 

          Jaunoji žurnalistė Evelina Laurinaitytė, 8c klasė

 


 

2b klasė

2b klas

 


 

3a klasė

 


 

 

3d klasė

 


 

3b klasė

3b klase

 

 


 

 

1-4 klasės

1 4 kl

 

 


 

5-10 klasės

5 10 kl

 


 

6a klasė

6a klase

 


 

6b klasė

6b klase

 


 

7a klasė

7a klas

 


 

7c klasė


 

8a klasė

8a klas

 


 8b klasė

 

 


8c klasė

8cklase



                                

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis